Mikä minusta tulee isona? - Metsähovin johtajan Merja Tornikosken haastattelu Lasten sivuilla

29.04.2014

Merja Tornikoski päätti jo 5-vuotiaana ryhtyä tähtitieteilijäksi.

Teksti lainattu Lasten sivuilta.

MIKÄ MINUSTA TULEE ISONA?

"Tähtitieteilijä Merja Tornikoski kertoo, että hän päätti jo 5-vuotiaana ryhtyä tähtitieteilijäksi.

Jos tähtitiede kiinnostaa, olet varmaankin tiedonhaluinen. Se on hieno ominaisuus! Uteliaisuus ja halu ymmärtää ympäristöä ovat tärkeitä asioita myös tähtitieteilijän ammatissa. Koulussa erityistä hyötyä on asioista, joita kerrotaan matematiikan, maantiedon, fysiikan ja kemian tunneilla.

Kannattaa myös mennä mukaan esimerkiksi Ursan toimintaan tai oman koulun tähtitieteen kerhoon. Jos sellaista ei omassa koulussa ole, voi ehdottaa opettajalle sen perustamista, Merja kannustaa.

Tähdet ja avaruus-lehti on mielenkiintoista lukemista niille, jotka ovat jo opetelleet perusasiat tähtitieteestä. Lehteä ja kirjoja voi käydä lukemassa myös kirjastossa. Kotipaikkakunnallasi saattaa olla myös tähtiharrastajien kerhoiltoja ja tähtinäytäntöjä.

Voit myös pyytää vanhempiasi lataamaan älypuhelimeen tai IPadiin tähtikarttaohjelman ja viedä heidät kirkkaana iltana ulos tähtiä tutkimaan. Esimerkiksi Star Walk, Starmap tai Stellarium ovat hyviä ohjelmia tähän tarkoitukseen."